NovinkyZahraniční

Country a folk punk jízda ze států: Beelzebob & The Screamin Demons a jejich nová deska

Co takhle sbalit si krosnu, vzít spacák, kotlík a vyrazit někam ven, do přírody. Vlakem a pak pěšky nebo naopak. Večer si rozdělat oheň a do noci zpívat a hrát na všechno, co je po ruce. Nebo si s partou kámošů udělat mejdan někde na konci světa. Prostě nechat město za sebou a dopřát si trochu nějaké té divočiny. Provětrat country a folk, jak si to zaslouží a jak je třeba. A všechno samozřejmě s jistým punkovým nádechem, aby bylo jasno. Kdo je tedy všemi deseti pro, tak by se měl radovat. Na konci října totiž vyšlo skvělé a zábavné album s názvem Seven Deadly Singles od pensylvánského uskupení Beelzeboob And The Screamin Demons.

Nahrávka je k dispozici aktuálně pouze v digitální podobě a nabízí sedm songů na ploše necelých sedmnácti minut. Ano, není to vlastně už tak úplně žhavá novinka, to je pravda. Ale není to trochu jedno?

Tahle deska je na první dobrou strašně chytlavá, hravá a melodická. Vesele poskakuje z místa na místo, nenechá se chytit a zaručeně dokáže překvapit. Dá se v ní slyšet podmanivé country s foukací harmonikou a romantickýma kytarama, stejně tak špinavý folk punk s valchou a drtivou dikcí. Umí to rozjet a nabrat zběsilé tempo, ale zvládne i zvolnit a trochu se loudat. Jisté ale je, že u všech tracků bude člověk nezastavitelně podupávat nohou a pokyvovat hlavou. Někomu budou cukat i boky a bude si chtít trsnout na rozevláté rytmy divokého západu. Na tomhle albu není jediné hluché nebo slepé místo. Všechno plyne tak krásně přirozeně, až se tají dech. Výsledek je nádherný. A je i tak nějak jedno, jestli je člověk jemná duše, která ráda sleduje západy slunce, dobrodruh, který rád objevuje nepoznané, nebo tichošlápek, co se dívá hodiny do ohnivých plamenů. Každý a každá si tu najde svoje. Je to vlastně dost jednoduché a jak víme, tak v jednoduchosti se ukrývá krása.

Takže, kdo ještě nemá sbaleno a není připraven, tak by to měl co nejrychleji napravit. Naházet do staré torny pár věcí, oprášit pohorky, k tomu nezapomenout na dobrou náladu a nějaký ten veselý příběh, aby se u hořící vatry mělo co vypravovat. Zbytek už se podá sám, nad tím není potřeba si nějak moc lámat hlavu. O zbytek se postará bublající říčka, šumící les a dunící trať s funícím motorákem. A ráno pak rosou zmáčená tráva a dohořívající uhlíky v ohništi. A jestli tohle nezní lákavě, tak už fakt nevím.

Jo a komu by tahle říjnová deska nestačila, tak se může vrátit o rok dozadu, protože v lednu loňského roku, vyšla Beelzebob And The Screamin Demons první nahrávka. A ta je neméně zábavná jako ta aktuální.

Související

Back to top button