Cz/SkNovinky

Rychlý vzestup, rychlý pád. Hanba oficiálně ukončila činnost

Pražská hardcore punková parta Hanba oznámila konec. Důvodem jsou prý rozdílné cesty, kterými se členové kapely chtějí vydat.

Hanba se dnešním dnem oficiálně rozpadá. Došli jsme do bodu, kdy se naše cesty rozcházejí a tak prostě půjdeme každý dál po té své. Díky všem, co nás podporovali a umožnili nám prožít dva naprosto parádní roky! Zároveň se omlouváme za zrušené koncerty. No regrets and fuck the world,“ loučí se kapela na fb profilu.

Hanba vznikla v roce 2013 jako projekt členů LaharPipes and Pints či Repelent SS. Ve stejném roce se představila čtyřpísňovou kazetou (recenze), později následovanou debutovou deskou Silou kovadliny (recenze), za kterou si Hanba (ne)odnesla žánrovou cenu Anděl.

Přestože se našla spousta lidí, kterým kapela ležela v žaludku, nedá se jí upřít to, že na české punkové scéně vzbudila rozruch jako dlouho nikdo ne. Poslední nahrávkou tak zůstává letošní sedmipalec vydaný u Damage Done Records.

Připomeňte si Hanbu v rozhovoru JirkyK v naší Kids and Heroes Radio Show na rádiu StreetCulture.

Audiorozhovor: Banán a Vinca z kapely Hanba (pořad Kids and Heroes Radio Show, 16. 9. 2014) by Streetculture Radio on Mixcloud

Michaela Klocová

„Šéfová“. V Kids and Heroes od roku 2009.

Související

Back to top button